Tekort Playstation 5 tot in 2022

Sony verwacht de grote vraag naar de PlayStation 5 het hele jaar niet te kunnen bijbenen. De Japanse fabrikant waarschuwde een groep analisten dat tot 2022 sprake zal zijn van krapte bij de leveringen.

Ik denk niet dat de vraag dit jaar afneemt, en zelfs als we volgend jaar veel meer exemplaren van de PlayStation 5 produceren, zou ons aanbod de vraag niet kunnen bijbenen“, zei Sony-topman Hiroki Totoki tijdens de briefing aan de analisten, meldt Bloomberg.

Wereldwijd chiptekort

Sony verkocht in het afgelopen boekjaar, dat liep tot april, 7,8 miljoen exemplaren van de PS5. In het huidige boekjaar moeten dat er minstens 14,8 miljoen worden, zo is het streven van Sony. Sinds de introductie in november is de spelcomputer echter moeilijk verkrijgbaar, ook door de tekorten van onderdelen zoals chips, waarmee wereldwijd meer bedrijven kampen.

Vraag onverminderd groot

Volgens Sony blijft de vraag naar het apparaat onverminderd groot. Dit wordt natuurlijk ook flink geholpen door de corona-crisis. Mensen die nu verplicht thuis moeten blijven zoeken toch iets te doen. De PS5 zou qua verkopen ook de populaire voorganger PlayStation 4 moeten kunnen evenaren.

Om de vraag bij te benen wil het bedrijf de productie snel opvoeren. Ook als de crisis voorbij is denkt Sony dat de PS5 populair zal blijven. Wel daalde het aantal maandelijkse actieve gebruikers op het PlayStation-netwerk in de periode januari tot en met maart tot 109 miljoen, van 114 miljoen een kwartaal eerder, wat suggereert dat mensen steeds vaker weer buiten de deur vermaak zoeken.